top of page

Ai stat la coada la benzinarie? Afla tot ce trebuie sa stii despre presupusele scumpiri de carburant

Eheee, va mai amintiti de meme-ul de mai jos, postat pe pagina de Facebook The Guy in urma cu cateva saptamani? Tin sa va comunic ca situatia nu va degenera dramatic, asa cum s-a vehiculat astazi in social media creand panica printre soferi.

Daca si tu ai stat la coada cateva ore astazi sa iei benzina sau motorina "la reducere", ei bine, afla ca ai cam stat degeaba. Facebook este o unealta care pe cat de utila poate fi, pe atat de mult rau poate crea. Astfel, evident ca toti trolli imbecili s-au apucat sa posteze mesaje de panica, cum ca din 10 Martie un litru de carburant va costa 10-11 lei si lumea s-a dus sa cumpere motorina cu pungile. Bai nene cu pungileee! WTF!!!


Ministrul Energiei clarifica: Nu exista niciun motiv sa avem cozile acestea


Ministrul Energiei, Virgil Popescu clarifica: Este complet nejustificat ceea ce se intampla. Nu putem vorbi de lipsa de benzina si de motorina in Romania la statiile de alimentare cu carburant. Am discutat cu cei doi mari producatori, Petrom si Rompetrol. Nu exista niciun motiv sa avem cozile astea", a declarat Virgil Popescu pentru Digi 24.


Ministrul a continuat: "S-a creat o panica pe fondul unor preturi care au aparut la niste benzinarii de langa granita romano-ungara. Acolo am vazut in poze un pret de 11 lei complet nejustificat. Romanii trebuie sa stie ca in Ungaria guvernul a pus un plafon pe pretul benzinei si motorinei. Practic exista o penurie de carburanti in tara vecina. Benzinariile din tara vecina sunt deschise cu program, nu sunt deschise non-stop. Acest lucru probabil a inceput sa influențeze preturile la frontiera in benzinarii independente.

Nu vorbim in Romania de astfel de preturi, vorbim de preturile normale si nu vorbim de lipsa de benzina si motorina.


Fac apel la romani sa nu stea la coada ca vor gasi benzina si motorina si maine si poimaine si intr-o ssptamana si peste doua saptamani in benzinarii. Nu este niciun motiv pentru a sta la coada in aceasta seara, noapte. Nu se va dubla pretul, nu va ajunge la 9 lei, nu va ajunge la 10 lei, nu va ajunge la 11 lei.

M-au sunat foarte multi in aceasta seara. Incerc sa-i calmez pe toti.


Suntem cu un razboi în Ucraina la frontiera, exista foarte multe zvonuri, fake-news-uri. Este un razboi hibrid si ne putem astepta ca in aceasta perioada sa mai apara tot felul de zvonuri, asa cum a fost si cu valuta. Nu avem probleme nici cu carburantii, nici cu gazele naturale, nici cu aprovizionarea populatiei. Romania este o tara stabila.

Maine, organe de control ale statului roman se vor duce peste benzinariile care au ridicat nejustificat acest pret, pentru ca au aparut in poze preturi de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei. Mi se pare ca deja este o speculatie iar speculatiile sunt aspru pedepsite, mai ales in situatii de criza, cum suntem cu razboiul la frontiera noastra apropiata.


Inclin sa cred ca s-a creat o psihoza in masa si de aceea am si iesit si o sa ies in continuare sa spun ca nu exista absolut niciun motiv sa stam la coada si sa ne intoarcem in vremurile lui Ceausescu cand benzina si motorina era rationalizate si nu gaseam benzina si motorina". interviu preluat de pe www.digi24.roPreturile la craburanti sunt oricum la un maxim istoric


Acum, logic vorbind: un litru de benzina este undeva la 7.6 Ron. Un pret extrem de mare raportat la puterea de cumparare a romanilor. Dar chiar si asa, toti suntem oricum miliardari. Atat timp cat ne ajunge salariul sa ne luam tigari si benzina. Si poate sa platim ceva datorii. Poate.


Pff, hai ca ne-am facut de treaba si in seara asta.


Cu cumpatare,

Geo, "Sefu" la Casa

@TheGuy


148 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page