top of page

Care sunt cele mai ieftine orase pentru un city break in toamna aceasta?


Atena si Lisabona ofera cea mai buna valoare pentru o vacanta de tip city break de toamna, potrivit unui raport anual al Post Office Travel Money. Aceasta este prima data in ultimii 15 ani cand city break-urile din vestul Europei au invins orasele din est in analiza a 20 de destinatii turistice majore.


Cat costa un city break in Atena?


Vacantele de weekend in Atena costa acum in medie 240 de euro - cu 15% mai putin decat anul trecut si jumatate din cea a Parisului, unde preturile au crescut cu 25%. In ciuda costurilor in crestere, capitala Frantei a ramas cea mai buna alegere pentru 25% dintre calatori.


Cat costa un city break in Lisabona?


Desi preturile medii ale hotelurilor au crescut semnificativ in Lisabona - de la 43 EUR pe noapte in septembrie 2021 la 67 EUR in prezent - orasul insorit al Portugaliei a ocupat locul al doilea ca valoare.


Mai putin surprinzator, urmeaza in acest top al celor mai ieftine orase pentru un city break toamna, Cracovia, Riga, Budapesta si Praga, urmate indeaproape de Madrid, Berlin, Dubrovnik si Roma. Este pentru prima data cand Madrid, Berlin si Roma apar in top 10.


Ce orase europene sunt cele mai scumpe de vizitat?


Potrivit sondajului, Amsterdam si Venetia sunt cele mai scumpe orase de vizitat. Cresterea costurilor de cazare din cauza deficitului de paturi a contribuit la cresterea costurilor in aceste orase.

In timp ce costurile de cazare au crescut cu 20% in 15 din cele 20 de orase chestionate, acestea au inregistrat o crestere deosebit de puternica in Amsterdam (104%), Barcelona (67%) si Paris (62%).


Cu toate acestea, costul mesei la restaurant a scazut in jumatate din orasele chestionate. Mesele pentru doi in Atena sunt, in medie, cele mai ieftine, la 45 EUR, fata de 162 EUR in Stockholm - cea mai scumpa.


Experientele culturale din Dubrovnik sunt cele mai scumpe, cu vizite la un muzeu, galerie si sit de patrimoniu costand 66 EUR.

Studiul ia in considerare costul total al unei calatorii, inclusiv bauturi, o masa cu trei feluri pentru doi cu o sticla de vin de casa, doua nopti de cazare de trei stele in weekend, vizitarea obiectivelor turistice si transportul in oras.

70 views0 comments
bottom of page