top of page

Care sunt tarile cu cele mai mari salarii medii din lume in 2022? Luxembourg - peste 5000 euro/luna

Daca simti nevoia de o schimbare si nu-ti mai ramane suficienta luna la sfarsitul salariului, poate este timpul sa uiti de facturile de la gaze si sa citesti acest articol. Vom vedea impreuna care sunt tarile cu cele mai mari salarii medii din Europa si nu numai si astfel iti vei face o parere cu privire la un potential job viitor.


Citeste si: Top 5 activitati si atractii de vizitat in Dubai in 2022!

Sa incepem, zic.


1. Luxembourg - 68.681 $/an (60.659 Eur/an)


Sa castigi peste 5.000 de euro pe luna (5.200 mai exact la sfarsitul anului 2021) si sa nu fi vreun CEO la o corporatie importanta, este un lucru extraordinar. Bineinteles, salariile pentru Luxembourg pot ajunge la zeci de mii de euro lunar dar aici vorbim despre salariul mediu.

Pro tip: Trebuie sa tii cont si de faptul ca nu va fi ieftin sa locuiesti in Luxembourg. Uite aici un ghid despre cat te "costa viata" acolo.


2. Islanda - 68.006 $/an (60.062 Eur/an)


Daca nu ai o problema cu frigul si vrei totusi sa castigi peste 5k pe luna, Islanda poate fi o varianta pentru tine. Daca iei in calcul faptul ca Islanda este una dintre tarile cele mai eco/bio/sustenabile sau cum vrei tu sa-i zici si ca poti vedea Aurora Boreala timp de 5 luni intr-un an (din Noiembrie pana in Martie) atunci poate este bine sa te gandesti serios la un job aici.


Citeste si: Zile libere 2022 si combinatii utile pentru vacante prelungite!


3. Evident, Elvetia - 66.657 $/an (58.871 Eur/an)


Bineinteles, in Elvetia poti castiga mult peste 10.000 de euro pe luna daca esti baiat descurcaret, dar salariul mediu este de 4.905 Euro/luna. Ceea ce nu-i rau, nu-i rau deloc!

Deci daca si tu vrei sa te plimbi cu masini de lux si sa ai ceasuri mai scumpe ca actualul tau apartament cu 2 camere, poate este timpul sa consideri o mutare in Elvetia.

Pro tip: Cele mai mari salarii in Elvetia sunt in Zurich si Geneva - deci aici ti-as recomanda sa cauti job-uri.


Citeste si: Cele mai asteptate jocuri pentru Playstation 5 care apar in 2022!


4. SUA sau USA - 65.836 $/an (58.146 Eur/an)


Esti fan fast-food si nu ai nevoie neaparat de asigurare medicala sau te stii sanatos tun? Ei bine, adauga aceste lucruri peste apartamente cu chirii destul de scumpe si de suprafete mici (depinde de zona) si ai un mix perfect: bine ai venit in America!

Bineinteles, salariul mediu pentru o tara atat de mare poate fi o chestiune neconcludenta. Am prieteni in state care castiga peste 7.000 de dolari pe luna in state mai putin scumpe (deci nu New York unde cazarea si o asigurare medicala basic te scapa de mai bine de jumatate din salariul tau lunar), precum Mississipi, Oklahoma, Kansas etc.


5. Danemarca - 57.150 $/an (50.474 Eur/an)


Danemarca, sau cum ar zice Mihaita din Berceni "Danarmeanca". Ei bine, inainte de a te gandi sa te muti aici, poate ar fi bine sa stii ca Danemarca este tara cu cel mai mic nivel de coruptie din lume si poate fiind obisnuit ca politicienii sa iti fure bani direct din buzunar, nu o sa te simti confortabil acolo :))

Cu un salariu mediu lunar de 4.206 euro, nici nu o sa mai simti frigul asociat climatului din Danemarca. Chiar si vara, temperatura nu prea trece de 22 de gr. Celsius!Alte tari cu salarii mari


Hmm, cine ar fi zis ca Slovenia ar fi in acest top cu un salariu anual mediu de 35.393 Euro?


Ei, cam astea sunt primele 20 de tari din lume in care salariul mediu este "peste medie". Dar asta nu inseamna ca sunt si tarile in care calitatea vietii este cea mai buna sau ca restul cheltuielilor (cazare, mancare, transport, sanatate, educatie) pot fi acoperite doar de salariu.


Intr-un articol viitor, vom vorbi despre tarile cu cel mai mare nivel al calitatii vietii. Cum ar fi zis Dan Negru daca ar mai fi fost la Antena 1: Tineti aproape!Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@TheGuy

152 views0 comments
bottom of page