top of page

De ce ar trebui ca fiecare barbat sa detina un G-Shock?

Sa nu-ti fie rusine daca nu stii ce e ala un G-Shock. E ok, intelegem ca ai trait ultimii 20 de ani naufragiat pe o barca si ai descoperit internetul de curand. Dar tot raul spre bine, intrucat articolul asta va acoperi tot ce vei avea nevoie sa stii despre unul dintre cele mai "dure" ceasuri de pe piata.


Ce este G-Shock?


G-Shock este o divizie de ceasuri sport, creata de Casio in 1983, dupa ce inginerul Kikuo si-a scapat pe jos ceasul primit de la tatal sau si s-a spart - atunci a decis ca este timpul pentru proiectarea unui ceas cu "Triple 10 resistance" (vezi mai jos). Practic, G-Shock este de ceva timp un simbol al masculinitatii in materie de ceasuri, fiind concepute sa reziste la situatii extreme. Chiar daca ai burta si esti anti-sportiv, purtand un astfel de ceas, te vei simti ca The Rock dupa ce-i bate pe toti raufacatorii din ultimul Fast & Furios.


Si acum detalii cu care sa te lauzi la urmatoarea bere cu baietii:


G-Shock = Gravitational Shock

Triple 10 resistance = Ceasurile au fost concepute sa reziste celor trei concepte de 10: bateria sa reziste 10 ani, sa fie rezistente la apa 10 bar si sa reziste unei caderi de la 10 metri.Cum sa alegi ceasul potrivit pentru tine?


Evident, fiind pe piata de aproape 40 de ani, diversitatea modelelor si globalizarea de la sfarsitul anilor 90 face dificila alegerea unui singur ceas in prezent.


Ceasurile vin intr-o multitudine de variante, de la materiale precum rasina, carbon, otel inoxidabil pana la variante cu functii smart sau mini-panouri fotovoltaice (oficial Tough Solar) care permit incarcarea solara eficienta a ceasului folosind lumina solara.


1. Mergi pe clasic


Daca nu esti hotarat ce sa alegi, poti alege un model inspirat din stilul clasic G-Shock, de altfel si stilul cu care a debutat aceasta divizie in anii 80. Mai jos regaseste cateva exemple (primul ceas aparut in 1983 si alternativa moderna a acestuia):

Primul Ceas G-Shock aparut in 1983 - Modelul DW-5000C-1A

Alternativa moderna - ceasul Casio G-Shock GMW-B5000V


Citeste si: Top 3 whiskey-uri bune sub 100 Ron!


2. Variantele sport


Aici ai o gramada de variante, de la ceasuri single color pana la modele cu colorit camuflaj, ceasuri de uz militar sau obisnuit, cu extrem de multe functii sau extrem de simple. De la serii clasice pana la cele specializate (GravityMaster, FrogMan, Mudmaster etc). De la cateva sute de lei pana la cateva zeci de mii.

Casio G-Shock Carbon Core Guard la care carcasa contine fibra de carbon care il face mai usor si ii confera rezistenta sporita (pret estimativ 600 Ron)

Variante camuflaj, excelente pentru un antrenament dur la sala (G-Shock GA-700CM) (pret estimativ 500 Ron)

G-Shock Gravity Master - Ceasul meu preferat si unul dintre ceasurile din colectia mea - Are o multitudine de functii legate de aviatie pe care nici nu stiu si nici nu vreau sa le folosesc, precum si conectivitate bluetooth cu telefonul, incarcare solara si multe alte nebunii (pret estimativ 1300 Ron)