top of page

De ce trebuie sa iti cumperi o camera auto?

Daca conducere, atunci pericol est. Este foarte clar ca atunci cand te sui la volan/ghidon esti responsabil pentru siguranta pasagerilor, a celorlalti participanti la trafic si a pietonilor. Dar in acelasi timp, trebuie sa iti acoperi fundul in cazurile in care este cuvantul tau impotriva cuvantului celuilalt participant la trafic. Hai sa vedem cum te ajuta o camera auto in acest sens.


Te poate ajuta sa nu ajungi in instanta


Desi din punct de vedere legislativ Romania se afla intr-o zona gri in ceea ce priveste utilizarea camerelor auto neomologate (camere auto din comert), o camera auto te poate ajuta sa nu ajungi in instanta. Poti utiliza filmarea inregistrata pentru a o arata organelor de politie si astfel sa fie consemnata realitatea in procesul verbal de constatare.


Te ajuta si la proces


Daca ajungi totusi la proces, camera auto poate fi utilizata ca proba auxiliara (practic, daca proba video este utilizata alaturi de alte probe principale ca sustinere a argumentatiei, judecatorul o va analiza). Daca proba video este singura ta dovada, aceasta nu va fi acceptata spre analiza de catre judecator.


Exemplu personal: Om intins pe sosea, acuze din partea trecatorilor


Motivul pentru care noi personal ne-am hotarat ca trebuie sa ne luam o camera auto a fost un incident neplacut. Eram cu masina printr-un sat din apropierea Bucurestiului (in mijlocul zilei) cand deodata pe contrasens vedem un om intins pe jos, pe mijlocul benzii. Masinile din fata noastra treceau nestingherite de acest om. Oprim, am zis.


Ma dau jos din masina si merg usor catre nenea intins pe drum. Era beat. Mort. Clar nu citise articolul. Mormaia ceva intr-o limba necunoscuta. Nu l-am miscat/atins pentru ca am vazut prea multe filme, procese si oameni nevinovati acuzati pe nedrept. Dau sa ma intorc spre masina sa-mi iau telefonul si sa sun la politie. Pana sa ajung la masina, s-au oprit 3 (trei!!!) masini sa ma intrebe PE MINE: "Ai dat peste el, este?" ....Waaaa, carevasazica astia-mi suntetz?


"Intra in masina ca plecam!"


Dupa ce am ascultat stupefiat ce acuze mi se aduceau de catre conducatorii celor 3 (trei!!!) masini (diferite) care au oprit in dreptul meu in timp ce mergeam spre masina (cu scopul de a-mi lua telefonul sa sun la politie sa-l ajut pe nenea mort de beat!), m-am uitat spre Mada aka Sefa la Casa si i-am zis: "Intra in masina ca plecam!"

Am plecat. Nu mi-a mai pasat. La o adica, chiar asa de rau si parea: o masina oprita pe avarii la cativa zeci de metri de un om cazut pe sosea. Wow, wow, be careful! In timp ce plecam am vazut cu coada ochiului un om care parea ca il cunoaste pe nenea betiv si care il tragea de pe sosea. Sper ca e bine.


Am dat comanda de camera auto imediat ce am ajuns acasa.


Acum ca am lamurit de ce iti trebuie o camera auto, iti las mai jos modelul pe care l-am achizitionat eu.


Camera mea auto: Xiaomi 70mai - ieftina si performanta


Ieftina: O gasesti la maxim 200 Ron (eu am luat-o de la Altex cu 150 Ron la reducere, acum vad ca e la Emag cu 189 Ron)

Performanta: Filmeaza excelent (Full HD 1080p) pe timp de zi si foarte bine pe timp de noapte (se vad toate detaliile importante - numarul masinii din fata, are suficiente detalii, se intelege tot). Camera este wide, filmand la un unghi de 130 grade, suficient pentru a cuprinde toata soseaua, trotuar, etc.

Si cel mai important, se conecteaza instant la telefon (face retea wifi cu telefonul) astfel ca poti vizualiza si descarca instant filmarea pe telefon - exemplu: daca trebuie sa ii arati filmarea politisului imediat dupa incident.


La banii astia, nu gasesti ceva mai bun.


Pro tip: Cumpara-ti si un card de memorie microSD de 64gb!


Spor la cumparaturi si drive safe!


Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@The Guy

203 views0 comments
bottom of page