top of page

Hong Kong ofera 500.000 de bilete de avion pentru a stimula turismul dupa pandemie!

Hong Kong ofera 500.000 de bilete de avion in efortul de a stimula turismul in regiune, conform Euronews. Orasul a anulat mai multe restrictii de calatorie legate de COVID-19 in ultimele saptamani, inclusiv o carantina obligatorie la hotel, care dura trei zile.


Acum spera sa revina de la impactul negativ masiv pe care l-a avut pandemia asupra industriei turismului din regiune. Si o parte a planului de revenire a Hong Kong-ului implica donarea a 500.000 de bilete de avion in valoare de peste 250 de milioane de euro.Directorul executiv al Consiliului de Turism din Hong Kong, Dane Cheng, a declarat pentru BBC ca biletele gratuite au fost cumparate initial pentru a sprijini companiile aeriene in timpul pandemiei. Acestea vor fi distribuite pasagerilor de intrare si de plecare in anul urmator de catre autoritatea aeroportuara a orasului.


„Autoritatea aeroportuara va finaliza acordul cu companiile aeriene”, a spus el. „Odata ce guvernul va anunta ca va elimina toate restrictiile COVID-19 pentru calatorii care sosesc, vom lansa campania de publicitate pentru biletele de avion gratuite.”


Care sunt cerintele de intrare in Hong Kong?


Hong Kong a avut unele dintre cele mai stricte reguli pentru calatori pe tot parcursul pandemiei. Luna trecuta, guvernul a anuntat ca oamenii nu vor mai fi nevoiti sa intre in carantina obligatorie la sosirea in oras.

Acum calatorii vor trebui sa se auto-monitorizeze timp de trei zile acasa sau la un hotel la alegerea lor. De asemenea, vor fi necesare mai multe teste PCR si teste rapide cu antigen pana in ziua a saptea dupa sosire.

De asemenea, vi se cere sa faceti un test rapid de antigen cu cel mult 24 de ore inainte de plecare si sa trimiteti online o declaratie de informatii despre sanatate si carantina. Rezultatele testelor si istoricul vaccinarilor trebuie trimise ca parte a acestuia si va fi generat un cod QR pe ​​care trebuie sa il prezentati la check-in. Vestea ridicarii unor restrictii a declansat o crestere a persoanelor care doresc sa rezerve zboruri catre destinatie.

16 views0 comments
bottom of page