top of page

Informatii utile pe care trebuie sa le stii inainte de a pleca in vacanta in Dubai!

Ah, Dubai. Atatea lucruri s-au scris despre acest oras minunat in care soarele straluceste necontenit aproape 365 de zile pe an. Cu temperaturi minime de 20-25 gr. C si plaje cu nisip fin, este destul de usor de ghicit ca Dubai este o destinatie de vacanta apreciata la nivel mondial.

Bun. Sa zicem ca te-ai hotarat sa pleci in vacanta in Dubai. Vezi mai jos informatii utile si care te-ar putea ajuta inainte de plecarea propriu zisa.

Sa incepem, zic.


Urmareste actualizarile conditiilor de calatorie spre Dubai pe site-ul oficial MAE


Vaccinat sau nu, cu test sau fara. Oricare ar fi conditiile de ajungere si sedere in Dubai, este vital sa urmaresti constant informatiile actualizate pe site-ul ministerului afacerilor externe pentru a fi sigur ca vei putea calatori in siguranta spre o vacanta perfecta.

Viziteaza site-ul MAE (sectiunea Emiratele Arabe Unite) aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/3693


Moneda oficiala in Dubai este Dirhamul


Moneda din Dubai este dirhamul, prescurtat la AED (dirhamul Emiratelor Arabe Unite). Un dirham este impartit în 100 de fili. Dirhamul este interconectat cu dolarul american inca din 1997, ceea ce inseamna ca nu exista variatie pentru cursul AED - USD. Un dolar american valoreaza 3,67 AED. Mai jos niste preturi raportate la dolar, intrucat aceasta este cea mai buna forma de raportare pentru Dubai.

Sticla mica de apa: 1,5 AED (50 de centi)

Big Mac: 16,75 AED (4,5 USD)

Shaworma: 5 AED (1,4 USD)

Calatorie scurta cu taxiul: 12 AED (3,3 USD)

Metrou din Dubai (3 zone): 5,8 AED (1,6 USD)

Bilet de cinema (standard): 35 AED (9,6 USD)

Plimbare cu Abra prin pârâul Dubai: 1 AED (27 cenți USD)

In raport cu leul romanesc, un dirham valoreaza aproximativ 1.23 Ron (1 AED = 1.23 Ron).Vremea este excelenta pe toata durata anului


Localizata pe coasta in Peninsula Arabica, Dubai se bucura de un climat cald tot anul. Lunile de „iarna” durează din octombrie până în mai, cu temperaturi calde variind intre 20–35 gr C.

Sezonul de vara dureaza din iunie pana in septembrie, cu temperaturi mari spre foarte mari ajungand chiar si la 45 gr. C. Umiditatea este si ea un factor important, astfel ca trebuie sa ai in vedere ca valorile ridicate de umiditate te vor face sa transpiri instant in perioadele extrem de calde. Daaar, aerul conditionat exterior (in statiile de autobuz si tunelurile de metrou exterioare) precum si gama larga de facilitati si atractii interioare si exterioare a orasului face ca Dubaiul sa fie o destinație de vacanta "vizitabila" pe tot parcursul anului.


Citeste si: Top orase din Europa pentru un city break perfect - Partea INu ai nevoie de viza pentru a merge in Dubai - du-te linistit cu pasaportul


In conditii normale, cetatenii romani pot calatori in Emiratele Arabe Unite numai cu pasaportul simplu, care trebuie sa aiba o valabilitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul statului. Pasaportul temporar romanesc nu este recunoscut de autoritatile statului, iar politia de frontiera nu va permite intrarea titularilor acestui tip de pasaport pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.