top of page

Partea II este aici! Top 10 cele mai bune filme de razboi pe care trebuie sa le vezi acum!

Multi ati intrebat ce rost are un top cu filme de razboi in aceste momente. Este important sa nu ne uitam trecutul pentru a evita riscul de a-l repeta si filmele (de multe ori povesti bazate pe realitate) sunt ca un reminder vizual in acest demers.

Este evident ca nu puteam cuprinde cele mai bune filme de razboi intr-un top de 10. Asa a aparut aceasta parte a-2a. Daca nu ai citit inca prima parte o poti face aici:


Top 10 cele mai bune filme de razboi pe care trebuie sa le vezi acum!


Sa incepem, zic.


11. Letters from Iwo Jima (2006) - IMDB: 7.9


Povestea bataliei de la Iwo Jima dintre Statele Unite si Japonia Imperiala in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, asa cum este spusa din perspectiva japonezilor care au luptat-o.

LINK IMDB


Citeste si: Afla aici daca mergi la razboi cu Russia sau nu. Care sunt persoanele eligibile pentru incorporare?12. The Front Line (2011) - IMDB: 7.3


Daca vreti o schimbare de peisaj fata de toate filmele cu "eroi" americani, urmariti acest film. Este o drama centrata pe batalia finala a razboiului din Coreea care va determina granita finala dintre nord si sud.

LINK IMDB


13. Fortress Of War (2010) - IMDB: 7.4


O drama de razboi plasata in timpul invaziei naziste a Uniunii Sovietice in iunie 1941, in care trupele sovietice s-au pastrat timp de noua zile intr-o fortareata a granitei. Sau puteti sa-i boicotati pe rusi si sa dati skip acestui film :)

LINK IMDB


14. Hacksaw Ridge (2016) - IMDB: 8.1


Medic in armata americana in al Doilea Razboi Mondial, Desmond T. Doss, care a servit în timpul bataliei de la Okinawa, refuza sa omoare oameni si devine primul om din istoria Americii care a primit Medalia de Onoare fara sa traga niciun foc. Sa nu-ti fie rusine ca plangi la acest film, este o realizare cinematografica deosebita.

LINK IMDB

Citeste si: Cum sa te pregatesti pentru razboiul cu Rusia? Sfaturi inutile15. Savior (1998) - IMDB: 7.2


Un mercenar impietrit din Legiunea Straina incepe sa-si gaseasca propria umanitate atunci cand se confrunta cu atrocitatile din timpul luptelor din Bosnia. Atentie, este un film destul de dur, cu multe scene grafice.