top of page

Top 10 cele mai bune filme de razboi pe care trebuie sa le vezi acum!

UPDATE! A aparut si partea II: Top 10 cele mai bune filme de razboi pe care trebuie sa le vezi acum!


Este important sa nu uitam consecintele devastatoare pe care un razboi le poate avea asupra unei tari. Astfel, va propunem urmatorul top cu filme despre razboi, fiecare cu cate o poveste unica, inspirata din realitate. Asa ca, pregateste popcornul sau sosul de branza pentru nachos si hai sa parcurgem impreuna aceasta lista!

Sa incepem, zic.

10. Enemy at the Gates (2001) - IMDB: 7.6


Ce se intampla atunci cand doi dintre cei mai buni lunetisti se intalnesc pe campul de lupta, la Stalingrad? Un film de suspans la care iti va tremura popcornul de emotie.

LINK IMDB


Citeste si: Afla aici daca mergi la razboi cu Russia sau nu. Care sunt persoanele eligibile pentru incorporare?


9. Zero Dark Thirty (2012) - IMDB: 7.4


O cronica a vanatorii care a durat mai bine de un deceniu a liderului terorist al-Qaeda, Osama bin Laden, dupa atacurile din septembrie 2001 ale turnurilor gemene, care se finalizeaza cu moartea teroristului ca urmare a eforturilor armatei Navy SEALS, in 2011.

LINK IMDB


8. Flags of our fathers (2006) - IMDB: 7.1


Ce popcorn? Pentru filmul asta e cazul ca incalzesti sosul de branza pentru nachos! Filmul spune povestea incredibila a celor 6 barbati care au participat si ancorat steagul US la batalia de la Iwo Jima, un capitol extrem de important ce face parte din al doilea razboi mondial.

LINK IMDB


7. Unbroken (2014) - IMDB: 7.2


Un film despre supravietuire in cele mai dure conditii posibile: Dupa un accident de avion aproape fatal in al Doilea Razboi Mondial, olimpicul Louis Zamperini petrece 47 de zile groaznice pe o pluta impreuna cu doi membri ai echipajului inainte de a fi prins de marina japoneza si trimis într-un lagar de prizonieri de razboi.

LINK IMDB


Citeste si: Cum sa te pregatesti pentru razboiul cu Rusia? Sfaturi inutile


6. American Sniper (2014) - IMDB: 7.3


Daca vrei sa te simti baddas trebuie neaparat sa te uiti la filmul asta! Unul dintre cei mai buni lunetisti Navy SEALS din lume, Chris Kyle, este un erou de razboi dupa ce salveaza nenumarate vieti pe campul de lupta. Practic omul este o legenda, cautati-l pe google. Intors acasa dupa 4 deplasari pe front, isi da seama ca aici incepe de fapt adevaratul razboi.