top of page

Tot ce trebuie sa stii inainte de a calatori in Japonia!

Pff, de cand vrei sa mergi in vacanta asta? Ei bine, daca si tu vrei sa pui melodia "Tokyo Drift" (vezi mai jos clipul video) pe strazile capitalei Japoniei sau pur si simplu vrei sa vizitezi o tara uimitoare, atunci vezi mai jos tot ce trebuie sa stii inainte de merge.


Sa incepem, zic.


Citeste si:

City-break Bari: Tot ce trebuie sa stii inainte de a pleca in vacanta in sudul Italiei!

City Break Nisa: Top 5 lucruri de care sa tii cont atunci cand pleci intr-o excursie in Nisa


Despre Japonia


Japonia este o tara insulara din Asia de Est. Este situata in nord-vestul Oceanului Pacific si este marginita la vest de Marea Japoniei, in timp ce se extinde de la Marea Okhotsk la nord spre Marea Chinei de Est si Taiwan la sud.

Japonia face parte din Inelul de Foc si se intinde pe un arhipelag de 6852 de insule care acopera 377.975 kilometri patrati. Cele cinci insule principale sunt Hokkaido, Honshu, Shikoku, Kyushu si Okinawa.

Tokyo este capitala tarii si cel mai mare oras - alte orase importante includ Yokohama, Osaka, Nagoya, Sapporo, Fukuoka, Kobe si Kyoto. Zona metropolitana Tokyo este cea mai populata din lume, cu peste 37,4 milioane de locuitori.


Cum ajungi in Japonia?


Evident cu avionul, sau daca esti masochist si vrei sa fii plecat de acasa pentru o perioada luuunga, cu masina/trenul/vaporul etc. Dar sa ramanem la avion.

Trebuie sa stii inca de la inceput ca biletele de avion sunt scumpe - daca prinzi vreun chilipir, le poti lua la cam pe la 700 euro/persoana. Mai jos am facut doua cautari (la Turkish si la Qatar) pentru o vacanta in luna Iulie pentru doua persoane:


Qatar Airlines (~850 euro/pers)


Turkish Airlines (~950 euro/pers)

Pro tip: Daca aterizezi pe aeroportul Narita, trebuie sa iei in calcul (in functie de trafic) un transfer destul de lung (1-2h) si scump pana in Tokyo.


Viziteaza Tokyo, Osaka, Kyoto, Hiroshima